Klisović: Znam kako treba postupiti u krizi, Skupštinu ću voditi uvažavajući razlike

Joško Klisović Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prema sporazumu SDP-u je pripalo mjesto predsjednika Gradske skupštine i četiri odbora. Gradskom skupštinom predsjedat će SDP-ov Joško Klisović, a dva potpredsjednika bit će iz redova Možemo i partnera. Od 18 odbora, u četiri će biti predsjednici iz redova SDP-a, a ostalo pripada Možemo i partnerima.

“Danas je sjednica, očekujem da se dostojanstveno uspostavi Skupština i da počne s radom. Očekujemo radno ljeto, imat ćemo sjednicu u srpnju kad počinje odlučivanje. Rebalans ovisi o gradonačelniku, čim se pripremi prijedlog, Skupština će biti spremna”, rekao je Klisović uoči sjednice.

Dodao je da je on staložen čovjek koji u krizi zna kako treba postupiti. “Tako ću nastaviti voditi Skupštinu uvažavajući razlike”.

Komentirajući otvaranje predmeta protiv Tomaševića rekao je: “Očito se govori o tumačenju dva zakona koji imaju pravne norme u koliziji. Zakon o sprečavanju sukoba interesa kaže da mora ići kroz predstavničko tijelo, a noviji Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi kaže da to tako ne treba biti. S obzirom da pravnici znaju načelo da kasniji zakon delegira prethodni, mislim da je tu gradonačelnik postupio u skladu sa zakonom, ali vidjet ćemo”.



Također je dodao da odluku ne doživljava kao prevaru birača. “Gradonačelnik je odgovoran za Holding. Tu prevaru kao prevaru ne vidim. Bit će javni natječaji raspisani za druga mjesta u Upravi i Nadzornom odboru. Prepustio bih mu da donese odluke za koje će i odgovarati”, prenosi N1.

Komentari