Klisović: Ne želim biti onaj gradonačelnik koji će šetati gradom i onda zvati da se rupe pokrpaju

Dragan Matic / CROPIX

SDP je na konferenciji za medije predstavito Joška Klisovića, svog kandidata za gradonačelnika Zagreba koji je najavio prve poteze u slučaju pobjede.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je kako je odluka o Klisoviću bila jednostavna.

“On je profesionalac s više od 30 godina iskustva i znanjem potrebnim za upravljanjem Zagrebom”, rekao je Grbin. Danas je Joško Klisović predstavio svoj program i najavio koji će mu biti prvi potezi postane li gradonačelnik Zagreba.

“Plan je da visoke prakse upravljanja uvedemo i u naš grad koji će postati konačno metropola, a nenajzapušteniji glavni grad EU-a. To hoću i moram promijeniti. Tu me možete držati za riječ”, kazao je Klisović napočetku obraćanja medijima.



“Idemo u direktnu borbu protiv korupcije, da ga vratimo građanima”, dodao je.

“Moj prioritet će bit obnova i razvoj grada. Također, briga i razvoj ljudskog potencijala grada koji je ogroman. Rekonstrukcija, reforma i reogranizacija Gradske uprave i Holdinga radi kvalitetnijh, bržih, dostupniji i učinkovitijih usluga našim građanima. Cijeli grad vapi za rekontrukcijom”, kazao je.

Radit će se na poboljšanju željeznice u gradu, ali i sporta, kazao je. Promet će također biti jedan od prioriteta.

“Regulacija prometa, semafori i sve ostalo, kako bi gužve bile što manje”, kazao je.

“Do pobjede”

“Denivelirat ćemo gradsku željeznicu kako bismo grad učinili funkcionalnom cjelinom”, rekao je.

Dodao je kako ima dovoljno vremena da se predstavi građanima koji se nisu imali prilike upoznati s njegovim radom.

“Ne želim biti onaj gradonačelnik koji će šetati gradom i onda zvati da se rupe pokrpaju, tako se ne vodi grad”, rekao je Klisović.

“Uskladit ćemo radno vrijeme vrtića, optimizirati mrežu vrtića, ako treba subvencionirat ćemo velike tvrtke koje imaju puno zaposlenika da kod sebe otvore vrtiće i tako rasterete gradske vrtiće”, rekao je.

Dodao je da neće zaboraviti ni starije. Istaknuo je kako će svatko tko dobro radi svoj posao ostati na svojoj poziciji.

“Osigurat ćemo dovoljno mjesta u domovima za starije. Ulagat ćemo u ljdski potencijal Grada”, istaknuo je.

“Do pobjede!”, zaključio je Klisović predstavljanje svog programa.

Javnost ga baš i ne poznaje. Kako to komentira? “Oni koji su pratili moj rad, u svakom segmentu mog posla – tu je bilo jako puno poduzetnika. Ja sam bio jedini dužnosnik koji je tražio da ga ocijene korisnici, dakle poduzetnici. A imam tri mjeseca da se predstavim ostalim građanima”, kazao je.

Plan mu je da prođe sve gradske četvrti. “Bit ću gradonačelnik koji će sustavno urediti da sve rupe budu pokrpane.”

Kako naći sredstva?

Odakle novac, zanimalo je novinare.

“Postoji gradski proračun, postoje EU fondovi, razvojni krediti”, kazao je te dodao da postoji i financiranje od strane samih građana.

“Građani sda nemaju povjerenja u Gradsku upravu, u Holding, a to je nešto na čemu ću raditi”, kazao je.

“Povjerenje se teško uspostavlja i brzo se gubi. To svi znamo, ali bez povjerenja građana je teško voditi. Možete ga voditi autoritativno, ali ne demokratski”, kazao je.

Istaknuo je da je veliki problem Zagreba i minus u proračunu: “Veliki minus u gradskom proračunu, neplaćenih obaveza, još puno obaveza koje dolaze na naplatu. To je veliki problem”, kazao je. Kako će ga riješiti, pitali su novinari.

“Kreativnim načinima financiranja, racionalizacijom rada, uvođenjem novih tehnologija, saniranjem gradskih infrastrukturnih projekata koji proizvod gubitke, a prije svega ćemo do novaca doći obračunom s korupcijom”, kazao je Klisović.

Klisović: Stajalište koje je iznijela Holy nije moje, niti je na bilo koji način dio moga programa

Komentari