Klisović: Klupko se tek počinje raspetljavati, očekujemo da pravosudna tijela odrade ovu stvar do kraja

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Rad druge sjednice zagrebačke Gradske skupštine komentirao je njen predsjednik Joško Klisović. On je rekao da mu je drago da je u Skupštini danas viđen jedan drugačiji način rada.

“Važno je da se sjednica vodi na konstruktivan način da svatko može reći što želi… Hoće li uvijek biti tako, ne znam”, istaknuo je Klisović.

Osvrnuo se na anketu o tome tko je najpopularniji političar u Hrvatskoj, po kojoj je to – Nitko. Rekao je kako da je to zbog glasnih i nepristojnih političara koji “puno zuje, malo meda daju”.

Na upit što misli o najavi zastupnika Mosta i Domovinskog pokreta da će podržati gradonačelnikove poteze, ali da neće podržati HDZ-ov prijedlog o Holdingu, Klisović je rekao da ne zna hoće li tako glasati oporbene stranke.


“Ali sve što je dobro kao prijedlog i što se izanalizira u vlastitim redovima kao kvalitetno treba podržati. Ja sam tako nastupao u Saboru i mislim da je takav pristup zastupnika točki dnevnog reda dobar i dobrodošao. Mislim da će ga i građani podržati i na sljedećim izborima nagraditi”, naglasio je.

‘Čudan je tajming uhićenja’, smatra Klisović

Govoreći o jučerašnjem uhićenju pet osoba zbog sumnje u korupciju, Klisović je rekao da mu je, kao i stranačkom kolegi Renatu Peteku, čudan tajming.

“Nije samo kolega Petek to stavio u taj kontekst, u taj kontekst to stavlja većina medija, analitičara. Sumnja se nadvila nad tajmnig kada pravosuđe radi određene stvari. Ali, ja ću vjerovati da oni rade najbolje što mogu i da tajming ne definiraju političkim kriterijima”, istaknuo je.

Isto tako, on smatra kako policija još uvijek nije završila s uhićenjima povezanim s nadzorom bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

“Mislim da se ovo klupko tek počinje raspetljavati. Upozoravali smo na sve ove slučajeve, i na bolnicu Srebrnjak i na adventske kućice. Ako su to bile informacije koje su pokrenule USKOK i policiju, drago nam je. Pozorno ćemo pratiti kako će se to raspetljati. Očekujemo da pravosudna tijela raspetljaju ovu stvar do kraja”, zaključio je Klisović, objavio je N1.

Komentari