Klancir: Samo jedna političarka nije smatrala Lozančića profesionalcem

Davor Pongracic / CROPIX

Novinarka Đurđica Klancir u emisiji N1 televizije komentirala je izjavu Roberta Kopala uoči užeg kabineta Vlade.

Osvrnula se na tvrdnju Roberta Kopala da je napravio analizu izbora za Europski parlament, koju je predao, kako je kazao, čelništvu HDZ-a odmah nakon europskih izbora.

“Vrlo je zanimljivo da je analiza neuspjeha HDZ-a na izborima za Europski parlament bila napravljena, ali, po svemu sudeći, nije raspravljena u vrhu HDZ-a. Izgleda da je ostala u nekom užem sastavu”, kazala je Đurđica Klancir.

“Drugo, vidimo jednog defanzivnog Roberta Kopala, koji je jučer (uoči zajedničke sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a, op.a.) htio ekstenzivno pojasniti štošta, od neobičnih pojava crnog labuda do svega dalje, dok je danas mnogo suzdržaniji.



Kopal: Ovakav tip kampanje je doveo do toga da se lijevo biračko tijelo samoorganizira, samomobilizira i motivira

“Obrazloženja da je kampanja više mobilizirala Milanovićeve birače gotovo je komična”

Na upit da komentira njegovu izjavu da je “kampanja vođena na način da mobilizira lijevo biračko tijelo”, što je ponovio i danas uoči užeg kabineta Vlade, kazala je:

“Obrazloženja da je kampanja više mobilizirala birače Zorana Milanovića gotovo je komična. Da, naravno, jer je on pobijedio. Evidentno je i da kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović nije mobilizirala birače.”

“Mogu samo konstatirati da ga jedna jedina političarka nije smatrala profesionalcem – to je Kolinda Grabar-Kitarović. Oko Lozančića su se slagali mnogi, i HDZ i SDP, i Most u jednom trenutku, tako da on očito uživa povjerenje”, rekla je Klancir za N1.

Kopal: Lozančić je izuzetan stručnjak

Na pitanje što misli o mogućem angažmanu Dragana Lozančića kao savjetnika Zorana Milanovića, odnosno je li dobro da bivši šef obavještajnih službi bude savjetnik predsjednika, Kopal kaže:

“Dragan Lozančić je izuzetan stručnjak i ja se apsolutno ne mogu ni petljati niti komentirati koga će kao savjetnike uzeti novoizabrani predsjednik Hrvatske. O gospodinu Lozančiću imam jako dobro mišljenje.”

Milanović: Pitanje je isplati li se Lozančiću raditi kao savjetnik

Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović u utorak je dao izjavu novinarima koji su bili okupljeni pred njegovim stanom.

Hoće li bivši čelnika SOA-e Dragan Lozančić biti njegov savjetnik, Milanović još ne zna. “On je aktivan u nekakvim međunarodnim institutima. Ima prilično visoku reputaciju, pitanje je isplati li se to njemu”, rekao je Zoran Milanović.

Milanović postavlja Dragana Lozančića za savjetnika za nacionalnu sigurnost?

Komentari