Kilometarske kolone na svim graničnim prijelazima

Ilustracija, Ronald Gorsic / CROPIX

HAK je objavio izvješće u vezi stanja na graničnim prijelazima.

“Pojačan je promet na svim glavnim cestovnim pravcima, autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na gradskim prometnicama i obilaznicama te graničnim prijelazima na ulasku u zemlju iz smjera Slovenije i izlasku prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Zbog pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja pa za državljane Europske unije preporučamo korištenje manjih graničnih prijelaza.

Zbog pojačanog prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Lipovca kolona je duga oko 1 km. Na čvoru Županja na autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona je oko 300m.



Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC2 Vukovar-Trpinja. Obilazak iz smjera Osijeka prema Vukovaru je ŽC-4111 Bobota, a od Vukovara prema Osijeku DC519 prema Borovu ili DC55 prema Bršadinu.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila”, javlja HAK.

Komentari