Kerum nazvao Ivoševića četnikom, sotonom i nasilnikom pa zaradio prijavu zbog govora mržnje

Splitski aktivist i kandidat za zamjenika gradonačelnika Splita Bojan Ivošević danas je policiji prijavio Željka Keruma zbog govora mržnje, o čemu je objavio status na Facebooku.

“Nema te uvrede, govora mržnje i prijetnje koja će me pokolebati u borbi za javni interes. Političkim nasilnicima koji šporkaju medijski prostor i uzurpiraju zajednička dobra treba doći kraj. Djelovanjem institucija i izlaskom na izbore”, napisao je Ivošević na Facebooku.

Za N1 je potvrdio da je prijavio kandidata za splitskog gradonačelnika i predsjednika HGS-a Željka Keruma zbog četiri verbalna ispada u zadnjih pola godine. Kerum je ponovio ranije iznesene uvrede Ivoševiću nazvavši ga četnikom, sotonom i nasilnikom.


Željko Kerum je prošle godine nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog prijetnje Bojanu Ivoševiću da će mu “iščupati gučak”.

Povod toj izjavi bila je Ivoševićeva izjava da je Željko Kerum “zloćudni tumor grada Splita”. Kerum je u Pressingu izjavio da je on žrtva šovinizma i rasizma, za što je optužio Bojana Ivoševića.

Komentari