KERUM ‘BRILJIRAO’ NA SUČELJAVANJU Građanski odgoj? Ne znam što je to…

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Organizirano je prvo sučeljavanje kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu grada Splita, a na prvom sučeljavanju koplja su ukrstili Ivica Puljak (Centar), Zoran Đogaš (HDZ), Željko Kerum (HGS), Davor Matijević (SDP), Josip Markotić (MOST) i Tamara Visković (Možemo).

Debata je bila podijeljena u tri tematske cjeline pa su tako kandidati iznosili svoje vizije i stavove o izborima i koaliciji, najvažnijim projektima iz programa, kao i odnosu grada Splita i države. U posljednjem bloku voditeljica je postavila nekoliko pitanja na koja su kandidati morali odgovoriti s “da” ili “ne”, prenosi N1, koji je sučeljavanje i organizirao.

Kad je postavljeno pitanje treba li uvesti Građanski odgoj u škole, kandidati su odgovorili:

Visković: Da.



Markotić: To sad nije prioritet.

Matijević: Da.

Kerum: Ne znam o kojem se predmetu radi, ne znam što je to…

Đogaš: Svi kurikulumi moraju u proceduru, ne može se tek tako. Sve je na stolu.

Puljak: Da.

Psovao Puljku, htio ići doma

Kerum također nije propustio ni opsovati Puljku, rekavši kako su donedavni splitski gradonačelnik i njegova ekipa “izvana gizda, a iznutra p***a” te da mu se Možemovka Visković sviđa jer ima stav od centra nadesno.

“Kad se Torcida osnivala, bio sam član. Neću se ulizivati. Desinec se dogodio zbog nakupljenog jala i nervoze, smatram da će se dogoditi još 100 ‘desinaca’, takav je mentalitet. I ja sam kao navijač bio priveden i zatvoren. Nepristojno je od Puljka da za sve krivi HDZ, nitko nije kriv za taj slučaj. Oni su stali, policija je krivo reagirala, ali to je ljudski. Daj bože da izađu čim prije iz pritvora, vruće je, tko će biti u pritvoru”, komentirao je Kerum uhićenje navijača Torcide, a u jednom trenutku se činilo i kako mu je sve dosadilo pa je pitao “Hoćemo sad završiti, radimo ode već dvi ure”.

 

Komentari