KB DUBRAVA ZATVORILA HITNU! Doktor Lukšić: Bolnica je puna. Ulazimo u novu fazu pandemije

Goran Mehkek / CROPIX

KB Dubrava zatvara Hitnu kako bi mogli proširiti kapacitete za oboljele od koronavirusa. Koordinator bolničkog liječenja za oboljele od korone, Ivica Lukšić, rekao je da je bolnica puna.

“Hitna se pretvara u prihvatni centar za covid-bolesnike. Nakon što se i taj odjel napuni, onda imamo plan za dalje. Smještali bismo nove covid-bolesnike u zgradu C KB-a Dubrava gdje se nalaze ostali bolesnici, to nam je zadnja opcija, to želimo zadnje ukinuti. A postoji i opcija da ih smještamo u specijalne bolnice”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Zatvaranjem glavne zgrade KB Dubrava bi se kompletno pretvorila u covid-bolnicu
Inače, zgrada C je glavna zgrada, tamo leže bolesnici sa svih odjela. Tako bi KB Dubrava u potpunosti postala covid-bolnica u koju se više ne bi smještali pacijenti koji boluju od svih ostalih bolesti.

Što se tiče specijalnih bolnica, Beroš nije precizirao koje su, no pod specijalne bolnice u Zagrebu spadaju Specijalna bolnica za plućne bolesti Zagreb u Rockefellerovoj, zatim Psihijatrijska bolnica Jankomir, Dječja bolnica Srebrnjak, dok je u okolici Zagreba to Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić- Gradu.



Podsjetimo, zaraženih je sve više. Jučer su u Hrvatskoj bila 1424 nova slučaja koronavirusa, a u Zagrebu je bilo 337 novozaraženih, dok su danas već izašli podaci za Zagreb koji bilježi najviše zaraženih dosad, njih 705, piše Index.

Komentari