Kažnjena sa 8 tisuća kuna jer je prekršila samoizolaciju i došla na sud

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Unatoč određenoj mjeri samoizolacije zbog zaraze kooronavirusom 59-godišnjakinja je došla u zgradu nadležnog suda gdje je htjela nazočiti sudskoj raspravi.

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres u petak, 11. prosinca, postupali su nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom zbog prekršene određene mjere samoizolacije radi zaraze koronavirusom.

Naime, 59-godišnjakinja je, unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije do 21. prosinca radi zaraze koronavirusom, došla u zgradu nadležnog suda gdje je htjela nazočiti sudskoj raspravi.

Zbog počinjenog prekršaja, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, novčano je sankcionirana s osam tisuća kuna.



Kršenje određenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite evidentirano je istog dana i na području Viškova kod Rijeke gdje je policija oko 9 i 50 sati zatekla otvoren ugostiteljski objekt u kojem su bila dva gosta. Budući da su na snazi epidemiološke mjere prema kojima je ugostiteljskim objektima zabranjen rad do 21. prosinca, protiv 32-godišnje vlasnice, kao i ugostiteljske tvrtke, podnesene su odgovarajuće prijave sukladno važećim zakonskim propisima, prenosi N1.

Komentari