Kaznene prijave četvorici navijača zbog krivotvorenja covid potvrda

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Prilikom ulaska na utakmicu između Hajduka i Tobola, četiri osobe pokušale su ući s krivotvorenom COVID potvrdom te su protiv njih podnesene kaznene prijave.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut nedavno je spominjao kako se za krivotvorenje covid potvrda može izreći kazna “do 3 godine zatvora po Kaznenom zakonu” kao i da se “može i posebno kazniti jer je to zdravstveni dokument koji ima još jednu veću važnost”.

No, rekao je i kako do tada (17.7) nisu službeno zabilježili niti jednu krivotvorenu covid potvrdu. Međutim, PU Splitsko-dalmatinska jučer je prilikom kontrole utakmice Hajduka i Tobola zatekla četiri osobe koje su pokušale ući s krivotvorenim potvrdama.

“Jučer, 22. srpnja na nogometnom stadionu Poljud u Splitu odigrana je nogometna utakmica HNK „Hajduk“ i FC „Tobol“.



Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je ukupno 28 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok značajniji događaji narušavanja javnog reda i mira i oštećenja imovine nisu zabilježeni.

Nadalje, četiri osobe su prilikom ulaska na stadion zatečene s krivotvorenom COVID potvrdom te će se protiv njih zbog sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Krivotvorenje isprave podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Komentari