Kazimiru Bačiću nije uspio trik s godišnjim odmorom, ipak ga čeka razrješenje dužnosti ravnatelja HRT-a?

screenshot

O nedavno uhićenom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću govorio je u utorak predsjednik HDZ-ovog kluba u Saboru, Branko Bačić. On je rekao kako će se prije ljetne stanke na dnevnom redu naći razrješenje aktualnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Dodao je kao je o toj temi raspravljao i Nadzorni odbor HRT-a. Za srijedu je predviđena sjednica saborskog Odbora za medije gdje će biti donesena odluka o razrješenju aktualnog ravnatelja Kazimira Bačića i imenovanje vršitelja dužnosti.

Bačić je istaknuo, kako je predloženo, da se za vršitelja dužnosti imenuje dosadašnji ravnatelj programa Renato Kunić. To je i odobreno.

“Kunić se neće javiti na javni natječaj za novog ravnatelja HRT-a, koji će biti paralelno raspisan”, naglasio je Bačić.



Kako je objavio na Twitteru jedan od članova, Vlaho Bogišić, Vijeće nije usvojilo Izvješće glavnog ravnatelja o radu HRT-a za prethodnu godinu na sjednici Programskog vijeća HRT-a.

U objavio je napisao da “Izvješće nije dobilo potrebnu većinu, a glavni ravnatelj nije prisustvovao sjednici niti se prije nje javio predsjedniku Vijeća”. Bogišić je sjednicu nazvao “nadrealnom”.

U ponedjeljak je objavljeno da je Bačić preko svog odvjetnika obavijestio Nadzorni odbor i Ravnateljstvo državne televizije da je otvorio godišnji odmor, objavio je Telegram.

Komentari