Kažimir Varda: Potpora stranke Bandić Milan 365 Vladi HDZ-a nije upitna

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda izjavio je u utorak da za sada njihova potpora HDZ-u na nacionalnoj razini nije upitna sve dok se realiziraju zajednički projekti pa nema razloga da se parlamentarna većina ne održi.

“Izgradnja nacionalne dječje bolnice, tramvajska pruga prema Zračnoj luci Franjo Tuđman i Imunološki zavod projekti su na nacionalnoj razini od interesa Grada Zagreba i države. Dok se realiziraju ti zajednički projekti, koje je Grad Zagreb predložio Vladi, potpora Stranke rada i solidarnosti HDZ-u na nacionalnoj razini nije upitna”, rekao je Varda Hini nakon što je HDZ srušio izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Za sada nema razloga da se parlamentarna većina ne održi, ističe Varda.

O suradnji s HDZ-om trebalo bi biti riječi i na sjednici Predsjedništva Stranke rada i solidarnosti, koja će se održati u ponedjeljak radi priprema za parlamentarne izbore, a Varda ovoga tjedna očekuje i sastanak parlamentarne većina “da vidimo gdje smo”.



Iako još ne zna službeno stajalište svoje stranke, Varda kaže da je osobno iznenađen današnjim glasanjem HDZ-a u Gradskoj skupštini. Ističe da je GUP prošao svu proceduru i da je formalno-pravno bilo sve u redu.

“Ne znam što je razlog njihova takvog glasanja i tvrdoglavosti, osim što to može biti rezultat unutarstranačkih izbora u HDZ-u”, rekao je Varda.

I iz HDZ-a poručuju da ostaju u koaliciji s Bandićem

I zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić izjavila je da se ništa spektakularno ne događa između koalicijskih partnera.

“Mi uopće nismo razočarani, mi smo pokazali da se vrijedi boriti za interese građana i kvalitetan dokument”, rekla je Majić novinarima u Gradskoj skupštini.

“Postoje granice u pregovorima koje se ne mogu prijeći i mislimo zapravo da se ne događa ništa spektakularno između koalicijskih partnera”, ustvrdila je.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš najavio je da ostaju u koaliciji s Bandićem.

Na pitanje ostaje li HDZ u koaliciji s Bandićem, budući da su srušili jedan od njegovih najvažnijih dokumenata, Ilijaš je rekao da će HDZ-ovi zastupnici u nastavku sjednice Gradske skupštine podržati točke koje smatraju da su u redu.

“Što se nas tiče, i dalje ćemo raditi na temelju sporazuma sa strankom gradonačelnika Bandića”, poručio je Ilijaš.

Komentari