Kazimir Ilijaš: HDZ pokazao da drži do principa, ostaje u koaliciji

N1

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš izjavio je u utorak da su time što nisu podržali izmjene GUP-a jer Bandićevi zastupnici nisu podržali njihove amandmane pokazali da su demokratska stranka koja drži do principa, te da ostaju u koaliciji s Bandićem.

“Mi smo pokazali da smo demokratska stranka koja drži do principa i pokazali smo našu vjerodostojnost. No, to što nismo podržali GUP jer nisu podržani naši amandmani ne znači da dalje nećemo nastaviti suradnju u smislu boljeg života u Zagrebu”, rekao je Ilijaš novinarima.

Rekao je da su HDZ-ovci i ovaj put pokazali svoj stav, kao i kad su bili protiv prijedloga o kompostani u Obreščici i reciklažnog dvorišta gdje se trebao usitnjavati građevinski otpad.

Kaže da oporba, koja sada likuje, time izvodi performanse, a oni u HDZ-u djeluju i rade.



Na pitanje ostaje li HDZ u koaliciji s Bandićem, budući da su srušili jedan od njegovih najvažnijih dokumenata, Ilijaš je rekao da je nastavak sjednice Gradske skupštine u tijeku, a zastupnici HDZ-a i dalje podržavaju točke koje smatraju da su u redu.

“Što se nas tiče, i dalje ćemo raditi na temelju sporazuma sa strankom gradonačelnika Bandića”, poručio je Ilijaš.

Ocijenio je kako je današnje neizglasavanje GUP-a dobra prilika da se krene u nove izmjene GUP-a u koje treba uključiti što više javnosti i struke.

Upitan boji li se Bandićeve najave da će u budućnosti “skinuti rukavice i drugačije krenuti razgovarati”, Ilijaš je poručio da “gradonačelnik ima puno pravo raditi ono što želi s obzirom da je izabran na neposrednim izborima”.

“Mi s te strane nemamo problema. Mi nismo imali nikakvih utjecaja, dapače, predsjednik stranke Andrej Plenković dao je otvorene ruke da Gradska organizacija HDZ-a samostalno donese odluku”, rekao je.

Gradski HDZ podržava točke na dnevnom redu koje nisu sporne. GUP je bitan, ali isto tako bitan je i proračun, a kod proračuna amandmani su bili prihvaćeni, pa smo ga podržali, ističe Ilijaš.

Komentari