Kaštelanski sudac vozio pijan i psovao stranke na sudu pa tražio da ga vrate na radno mjesto

ilustracija, wiki

Na Upravnom sudu u Splitu odbijena je tužba Dalibora Vodanovića (68), kojom zahtjeve da se vrati na radno mjesto prekršajnog suca u Kaštel Sućurcu. Tužbenim zahtjevom je tražio poništenje odluke Državnog sudbenog vijeća o njegovom privremenom udaljenju s dužnosti dok traje stegovni postupak koji se nad njim provodi zbog vožnje u pijanom stanju i vrijeđanja stranki na sudu.

Radi se o dva incidenta. Prvi je iz polovice lipnja 2019. godine kada je na hodniku pred svojom sudnicom u Kaštelima, četvorici muškaraca privedenih zbog prekršaja javnog reda i mira kazao: “govna, idete li u crkvu, p…a vam materina”. To su sve vidjeli i čuli dvojica policajaca koji su priveli muškarce te jedan odvjetnik. Nakon toga je Dalibor Vodanović u sudnici, stoji u zahtjevu, kazao jednom od privedenih muškaraca: “jebem ti mater” na što mu je ovaj odgovorio istom mjerom uz primjedbu da mu je majka umrla prije tri dana te da mu je ne psuje.

Drugi događaj je bio odmah sutradan oko 15,50 sati u Kaštel Sućurcu gdje je Dalibor Vodanović upravljajući osobnim automobilom VW Polo ušao u raskrižje prilikom čega je oduzeo prednost vozilima koja su se kretala cestom s prednošću prolaza i izazvao sudar s Hyundaijem i30. Nakon prometne nesreće je alkometrom “drager” utvrđeno da je imao 1,98 promila alkohola u krvi, stoji u zahtjevu, a zatim je odbio dati policajcu na uvid vozačku dozvolu.

Državno sudbeno vijeće je zato pokrenulo stegovni postupak i izdalo rješenje o privremenom udaljenju s dužnosti 11. srpnja prošle godine na rok od tri mjeseca. Istom odlukom sudac za to vrijeme ima pravo na polovicu plaće. Sudac negira vrijeđanje stranaka, piše Slobodna Dalmacija.



Komentari