Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan preuzet će dio birača Domovinskog pokreta. Za Škorinu ostavku kaže ‘da je dobra vijest za HDZ’

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto koja je s Milanom Vrkljanom početkom godine napustila Klub Domovinskog pokreta komentirala je ostavku čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Rekla je da je to “sigurno dobra vijest za HDZ, ali i za druge aktere na desnoj političkoj sceni”.

Govorila je o tome kako će s Vrkljanom osnovati vlastitu stranku.

“Ozbiljno se pripremamo, za novom strankom postoji društvena potreba i ona ne smije sadržavati one greške na kojima su drugi u svojim, nekada i ispravnim nastojanjima, padali. U pristupnici će biti sadržan i svojevrsni lustracijski formular, koji će biti preduvjet za članstvo u toj stranci. Ta stranka se neće zalagati za jednu, a provoditi drugu politiku, kao što je slučaj s današnjom političkom strukturom. Nemam nikakve dvojbe u uspjeh tog političkog projekta”, zaključila je Karolina Vidović Krišto u intervjuu za tjednik Domovina.



Kako neki spekuliraju, ta nova stranka mogla bi politički ugroziti Domovinski pokret te preuzeti dio simpatija birača s desne političke scene, a možda i nekog zastupnika Domovinskog pokreta.

Komentari