Karmela napala HRT: ‘Sramota je da nisu prenosili otvaranje Vukovarskog vodotornja’. Brzo je stigao odgovor

Jučer je u Vukovaru svečano otvoren Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva i otpora velikosrpskom agresoru. U obnovu Vodotornja uloženo je 46 milijuna kuna od kojih su 39 milijuna kuna donacije oko 7.000 donatora iz Hrvatske i svijeta. Među donatorima bilo je niz pravnih osoba ali i građana, među kojima i učenici i umirovljenici, koji su donirali koliko su mogli.

Program otvorenja vodila je Karmela Vukov-Colić, koja je nakon punih 30 godina rada na HRT-u napustila državnu televiziju prije dvije godine. Karmela je na Facebooku napisala kako je iznimno počašćena što je vodila program, no zasmetalo ju je jer HRT nije prenosio ovaj događaj.

˝Polako se sliježu dojmovi nakon svečanog otvaranja vukovarskog vodotornja. Iznimno sam počašćena i sretna jer sam bila dijelom ove svečanosti, Odmjerene, uzvišene, ponosne, onakve kakve bi svečanosti i trebale biti. Onih sam nesretnih godina puno vremena provela u Slavoniji i svaka me vukovarska rana istinski boli. Pogledom i večeras pratim taj uspon koji su dvojica hrabrih Vukovaraca svake noći prolazila kako bi jutrom sugrađani vidjeli hrvatski stijeg na vrhu vodotornja. Stijeg nade. Večerašnje podizanje zastave koju iz ruku Ivičine majke uzima i podiže Hrvojev sin stojeći na otiscima očevih stopa, tjera mi suze na oči. One iz tuge i one iz ponosa istovremeno… Uz njih i ushićenje: na otvorenju vodotornja, zahvaljujući brojnim hrvatskim televizijama (nažalost, sramotno, ne i državnoj), bila je cijela Hrvatska. Vukovar to svakako zaslužuje˝, napisala je Vukov-Colić.

S HRT-a su nam odgovorili kako su bili u nemogućnosti da prenose ovu svečanost zbog epidemiološke situacije, te su istaknuli kako su joj dali punu pozornost.

˝HRT je obnovi vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost i događaj se nekoliko dana najvljivao u programima HRT-a. A jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT je tom događaju posvetio posebnu minutažu u svojim informtivnim emisijama, a posebno u središnjoj Informativnoj emisiji – večernjem Dnevniku HRT-a, s velikom reportažom o tom simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom, te javljanjima uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja. Što se tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos zbog epidemiološke situacije, kazali su nam iz Službe za komunikacije HRT-a, piše Večernji.hr 

 

 

Komentari