Kardinal Puljiću i nadbiskupu Vukšiću poboljšalo se zdravstveno stanje; Nisu više zaraženi koronavirusom, otpušteni su iz bolnice

HRT

Kardinal Vinko Puljić i nadbiskup-koadjutor Tomo Vukšić otpušteni su u subotu iz bolnice u Sarajevu pošto je na ponovljenom testiranju utvrđeno da više nisu zaraženi koronavirusom, priopćeno je iz nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog.

Kardinal Puljić i monsinjor Vukšić osjećaju se dobro i oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji, dodaje se.

Po izlasku iz bolnice kardinal Puljić izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice u Sarajevu te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

“Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom”, izjavio je kardinal Puljić.



Iskazujući zahvalnost liječnicima i medicinskom osoblju rekao je da je posebno ohrabren time što se osobno uvjerio da se oni podjednako odnose prema svim pacijentima i iskreno se skrbe za njihov oporavak.

“Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja“, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Nakon što su osjetili simptome te nakon što je testiranjima potvrđeno da su pozitivni na virus SARS-CoV-2, kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić hospitalizirani su 2. prosinca u Općoj bolnici u Sarajevu.

Komentari