Kardinal Bozanić čestitao Božić mitropolitu Porfiriju

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je Božić mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću te svećenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve zaželjevši im svima Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2020. godinu.

U božićnoj čestitki koju je mitropolitu Porfiriju uputio u subotu, kardinal Bozanić zahvalio je i za čestitke koje je prigodom božićnih blagdana primio od episkopa Srpske Pravoslavne Crkve, uz napomenu da je prošlih dana uputio božićne čestitke i najvišim predstavnicima Srpske Pravoslavne Crkve i njihovim vjernicima.

“Vaše Visokopreosvećenstvo! Od srca zahvaljujem na bratskim čestitkama prigodom Božića i Nove godine, što ste ih uputili meni, biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim katoličkim vjernicima u Hrvatskoj. Nakon tolikih proroka, nakon tolikih čudesnih djela, Bog progovara svoju posljednju Riječ. Bog nam konačno progovori u Sinu. U Božiću nam dolazi na posve čudesan način, u krhkosti i malenosti novorođenčeta, u Djetetu. To dijete, naš je Emanuel  – s nama Bog, koji se rođenjem od Presvete Bogorodice Marije zauvijek ucijepio u ljudski rod te nam omogućio pristup k Ocu”, stoji u čestitki kardinala Bozanića.

Molimo Dijete Isusa da našem vremenu podari svoju božansku prisutnost kako bismo zajedno s povjerenim nam narodom Božjim bili nositelji nade u dolazak Njegova kraljevstva, istaknuo je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u božićnoj čestitki mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.



Komentari