Karantena na Tomislavcu brzo se puni studentima, uskoro će se dati preporuke za online nastavu u Zagrebu

Zeljko Puhovski / CROPIX

I danas smo u Zagrebu prešli broj od 200 novozaraženih. Protekli period pokazao je značajan broj inficiranih i to pred zdravstveni sustav i društvo postavlja niz problema na koje moramo naći odgovor. Moramo naći ravnotežu u kojoj možemo funkcionirati, izjavio je u Studiju 4 pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Upozorio je da je na početku rujna u Zagreb došlo 60 tisuća studenata. Epidemiološka situacija i profil zaraženih govori da je prosječna dob zaraženih oko 40-ak godina. Veliki je broj mladih. U karanteni na Tomislavcu je 30 studenata, koji su mahom iz drugih zemalja – najviše iz Španjolske, naveo je Vjekoslav Jeleč za HRT.

Preporuke da fakulteti pređu na ‘online’ nastavu

“Kao glavno pitanje nameće se pitanje nastave i ‘online’ sustav će sasvim sigurno u ovakvoj situaciji imati prednost i u tom smjeru će ići preporuke”, naglasio je Jeleč.

Dodao je kako se većina zaraženih mladih ljudi – zarazila na druženjima i sličnim nekontroliranim situacijama.



Govoreći o preporukama za ‘online’ nastavu, kaže – mislio je uglavnom na fakultete.

Veliki su problem asimptomatski bolesnici. Bit će prehlada, gripe i sve je od početka pripremano za takav oblik nastave, nastavio je Jeleč i upozorio kako o tome samostalno odlučuju fakulteti, temeljem vlastite procjene.

Komentari