Karamatić o Džaferoviću: Odlaskom u Vukovar on se ruga hrvatskim žrtvama i pokušava pokazati da SDA ima ljudskost, a nema!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović će danas posjetiti Vukovar i sudjelovati u koloni sjećanja povodom 30. godišnjice pada tog grada te odati počast žrtvama grada na Dunavu.

Predsjednik HSS-a u BiH u Džaferovićevom posjetu vidi provokaciju svim hrvatskim žrtvama općenito. To je Mario Karamatić, naime, izjavio na upit portala Bild.ba.

Po njemu, ovaj posjet Vukovaru je “ulizivanje međunarodnoj zajednici i pokušaj pokazivanja SDA-ovog ljudskog naličja”.

“S jedne strane, ovaj je potez ljudski i plemenit, ali je to samo ono što vidimo na osnovu površinskog promatranja. Džaferović je stari SDA kadar i ima previše utakmica u nogama i ovaj posjet treba gledati dublje, odnosno u širem kontekstu. On je tijekom rata bio jako aktivan u Armiji RBiH, istoj onoj koja je na području Središnje Bosne učinila Hrvatima i gore stvari od onih u Vukovaru. Ovaj posjet čisto je politikanstvo, skupljanje jeftinih političkih poena i ulizivanje međunarodnoj zajednici kako bi se pokazalo da SDA ima naličje ljudskosti. A nema ga. Zato što, da ga ima, ne bi taj isti Džaferović negirao zločine Armije RBiH nad Hrvatima i govorio o Armijinoj časnoj borbi, a išao u Vukovar. Ovo je ruganje hrvatskim žrtvama općenito. Kao da neki štovatelj Hitlerove marionetske NDH negira Jasenovac i sve što se događalo u tom logoru, ali se, eto, zgraža nad onim što se događalo u Auschwitzu. Licemjerno i politikantski, kako najčešće i djeluje SDA politika”, rekao je za portal Bild.ba Mario Karamatić, predsjednik HSS-a u BiH.



OVDJE pročitajte što o Džaferovićevom odlasku u Vukovar misli novinar i politički komentator Ivan Crnjac, a OVDJE pročitajte što o tome misli zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Nikola Grmoja koji je za Otvoreno.hr komentirao ovaj posjet.

Komentari