KARAMARKO SE VRAĆA U POLITIKU? Pratitelji su uporni: “Vrati se i oslobodi nas od komunista”, “Preuzmi HDZ”

Goran Mehkek / CROPIX

Bivši šef HDZ-a, mnogima neprežaljeni potpredsednik vlade i nesuđeni premijer, ali i možda ključni čovjek u Vladi Tihomira Oreškovića Tomislav Karamarko u posljednje je vrijeme sve aktivniji u javnom prostoru.

Karamarko pomalo likuje nakon što je osporena odluka Povjerenstva za suočavanje sa sukobom interesa zbog koje je on otišao iz vlade i napustio politiku, piše Dnevno.hr.

Također, energetska kriza i sve očitija važnost LNG terminala za Hrvatsku daju vjetar u leđa bivšem šefu HDZ-a koji da društvenim mrežama redovito podsjeća na prošla vremena u kojima je upozoravao na važnost istog kao i previranja koja su se događala unutar političkih i menadžerskih struktura.

Sve to prate i njegovi fanovi pa mu na profilu redovito osvanjuju poruke podrške i zazivanje njegovog povratka u politiku i stranku.



“Vraćaj se i preuzmi HDZ jer ostanu li ovi dovesti će nam Most, Možemo i SDP i to će biti katastrofa i oformi koaliciju s desnicom”. “Vrati se i oslobodi nas od komunista”. “Treba nam netko poput Karamarka u ova tmurna vremena”, poručuju mu pratitelji na Facebook-u.

A Karamarko zasad u tišini živi svoj život i kako kaže nastavlja svoju borbu za istinu. Žulja to posebno Daliju Orešković koja je igrala važnu ulogu u njegovom rušenju te ju Karamarko redovito podsjeća da je na njemu izgradila svoju političku karijeru.

Gdje ima dima, ima i vatre?
A je li pojačana aktivnost Karamarka na društvenim mrežama priprema terena za neku daljnju političku aktivnost ili tek potreba za komentiranjem kakvu prakticira većina građana?

Kako saznajemo, Karamarko redovito prati sva kretanja u stranci u političkoj areni, čeka u zasjedi i važe isplati li mu se riskirati i ponovno ulaziti u političku bitku. Mnogim HDZ-ovcima koji i dalje ne mogu prežaliti odlazak Karamarka maštu je zagolicao i njegov dolazak na obljetnicu stotog rođendana Franje Tuđmana u KD Vatroslava Lisinskog.

Izazvalo je to lavinu oduševljenja dok s druge strane premijeru Plenkoviću nije bilo svejedno i upućeni svjedoče da nije bio oduševljen kad je saznao da će se njegov prethodnih pojaviti pred brojnim uglednim gostima i članovima stranke.

Izvor iz HDZ-a rekao nam je da mnogi unutar stranke i dalje čekaju Karamarkov povratak i smatraju njegov HDZ posljednjim nasljednikom Tuđmanove doktrine.

“Istina je da smo mi za vrijeme Karamarka bili malo desniji nego za vrijeme Plenkovića. Bilo je tu ljudi koji danas ne smiju prismrditi stranci i vladi.

Tuđmanova doktrina
Mnogi smatraju da bismo trebali biti konzervativniji kao što smo bili pod Tominom palicom te da je to bio HDZ najviše nalik na onaj kako ga je Tuđman zamislio”, rekao nam je naš izvor.

Ima li u ovim Karamarkovim aktivnostima kao i simpatijama koje još uvijek postoje unutar stranke prema njemu nečeg višeg od puke bitke za vlastitu pravdu i postoji li skora mogućnost povratka na političku scenu, vidjet će se uskoro.

 

Komentari