KARAMARKO OTKRIO Kandidatura na lokalnim izborima ne dolazi u obzir. Evo što kaže jesu li ga kontaktirali HDZ-ovci

Tomislav Karamarko/Davor Javorovic/PIXSELL

Tomislav Karamarko koji je zbog sukoba interesa morao podnijeti ostavku iz HDZ-a te prepustiti svoje mjesto Andreju Plenkoviću, šest godina nakon toga, oslobođen je optužbi.

Radilo se dakako o povredi načela djelovanja, na temelju kojeg Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas više ne može odlučivati.

Brojnima su se tako presude “obrisale” pa tako i Karamarku.


Čitav slučaj prokomentirao je za RTL Direkt.

“Čitava jedna mašinerija je bila pokrenuta u smjeru moga rušenja”, rekao je Karamarko. “Imali smo čitav niz problema, i ideoloških u konačnici. Hrvatska je danas produžena Jugoslavija u manjem obliku. Sve su to bili problemi koji su doveli do toga da sam skupio veliki broj protivnika, pa čak i u stranci koja se u tom trenutku ponijela kukavički. Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske”, prisjetio se pa otkrio kako ga iz stranke nitko nije kontaktirao nakon presude.

“Ništa službeno. Ja održavam odnose s tim ljudima na ljudskoj razini. Družili smo se. Ali mislim da je i stranka u konfuznom stanju”, govori.

Upitan o daljnjoj političkoj karijeri govori: “Ja sam namjerno ovih pet godina bio u, rekao bi, samoizolaciji. Nisam napadao, nisam kritizirao jer sam čekao ovu istinu. Što će biti dalje, to samo dragi Bog zna” tvrdi pa dodaje kako će Most morati objasniti svoju ulogu u čitavom procesu.

“Most je rušio vladu, a ne ja. Naravno da će biti potrebno razgovarati o tome imaju li ti ljudi savjesti za  gubitke koje su prouzročili RH”, tvrdi.

Upitan o kandidaturi na lokalnim izborima, govori, ne dolazi u obzir.

“Vrijeme će pokazati. Vidjet ćemo za dalje”, zaključio je.


Komentari