Karamarko ide u utrku za šefa HDZ-a; Crnoja, Šikić i Fiolić u njegovom timu?

Goran Mehkek / CROPIX

“Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine. P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti “antifašistički obrambeni zid” Vidimo se na unutarstranačkim izborima!” Poruka je to koju je Tomislav Karamarko na Facebooku objavio 9. studenoga, na 30. obljetnicu rušenja Berlinskog zida.

Dva i pol mjeseca poslije bivši predsjednik HDZ-a ostvaruje najavljeno i navodno kreće u borbu za rušenje Andreja Plenkovića s čela stranke. Društvenim mrežama kruži plakat s pozivom na pomalo konspirativni “uvodni predizborni skup kandidata za predsjednika HDZ-a” 7. veljače u 19 sati u plavoj dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama.

Prema nagađanjima, na tom bi skupu Karamarko trebao najaviti kandidaturu za šefa stranke. Uz aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića i Miru Kovača, on bi u tom slučaju bio treći kandidat, što je donedavno bilo nezamislivo u stranci u kojoj se biralo po načelu “jedan član, jedan glas, jedan kandidat”.

Zanimljiv je i datum održavanja skupa. U petak bi se, naime, trebali i raspisati izbori u HDZ-u, na kojima će se izravno birati predsjednik, zamjenik i četiri potpredsjednika.



Prema medijskim napisima, u Karamarkovu timu mogli bi se naći Zorica Gregurić, predsjednica udruge Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, bivši ministri Mijo Crnoja i Nada Šikić, Martin Pastuović, bivši zastupnik Željko Fiolić koji se u kuloarima spominje i kao šef stožera… Ciljano biračko tijelo? Antiplenkovićevci, konzervativno desno krilo, oni na koje ciljaju i Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava. Karamarko jučer nije odgovarao na pozive, piše Večernji list.

Komentari