Kapulica i Anušić o Milanovićevim izjavama: Imamo predsjednika koji želi biti štemer

screenshot N1

Mario Kapulica i Ivan Anušić komentirali su izjave predsjednika Zorana Milanovića o tome da premijer Andrej Plenković ima lažnu dijagnozu za anemiju.

Javnosti se prvo obratio Kapulica:

“Ja sam od prvog dana stravaranja Republike Hrvatske sve do smrti predsjednika Tuđmana u politici i pratim politiku i moram priznati da sam mislio da se od odlaska Stipe Mesića nećemo suočiti s obnašateljem dužnosti predsjednika Republike koji će do te mjere redikulizirati političku scenu. Nažalost, izgleda da ta procjena nije bila dobra, da je bila pogrešna i da smo u predsjdniku koji je, kada je bio kandidat govorio da će se zalagati protiv svake bahatosti, omalovažavanja na pitičkoj sceni došli do predjsdnika koji to radi na dnevnoj bazi.


Nama u HDZ-u zbog toga je žao jer ni po čemu ne želimo derogirati ustavnu poziciju i ulogu predsjednika u političkom životu ponajprije zbog toga što duboko cijenimo ulogu koju je predsjednik Tuđman imao pri stvaranju države i nismo očekivali da ćemo 2021. morati komentirati i govoriti o izričaju predsjednika koji bitno derogira sve demokratske norme i standarde demokratske Hrvatske”, rekao je.

Dodaje i kako se postavlja pitanje koja je svrha takvog izričaja te da se on danas nije osvrnuo samo na pitanje proslave obljetnice Oluje jer bi to ostalo samo na različitim mišljenjima njega i premijera, a ovako je, kaže, povod bio da još jednom iznese svu salvu uvreda.

Komentirao je i izjavu Zorana Milanovića o lažnoj dijagnozi:

“O dijagnozama koje uspostavlja Milanović ne bih htio puno govoriti, jer sam taj poriv da predsjednik uspostavlja dijagnoze i govori svoj pravorijek je van svake pameti. I kakve veze eventualne dijagnoze imaju s proslavom Dana državnosti. To ima jednake veze kao i konstatacija o nečijem skljokavanju na 35 stunjeva da nije borac.

Mi imamo predsjednika koji želi biti štemer i piti viski, a ne limunadu. Ne pamtim da je itko imao predsjednika koji je imao taj silni poriv da tako vodi državu. Trebao je voditi računa o tome da više nije član SDP- a i da bi trebao raditi na tome da Hrvatska ide naprijed. Ja ni u jednoj njegovoj izjavi to ne vidim. Trebao graditi politiku koja je konzistenstna u kojoj i predsjednik sudjeluje u konsolidaciji hrvatskog političkog života”.

Rekao je i kako ne zna kako bi objasnio takav stavr predsjednika koji je “tako grubo usmjeren prema onima koji nemaju isto mišljenje”.

“Nešto je potpuno različito od onog Milanovića koji se kandidirao i nastupao u prvim mjesecima i koji je rekao da neće biti ni korektivni faktor, to se negdje putem izgubilo. Pitanje je gdje i zašto. On inzistira na političkom izričaju koji želi destabilizirati parlamentarnu većinu, HDZ i vladu. Ali to neće proći jer je HDZ na prošlim izborima dobio najbolji rezultat ikad”, kaže, a prenosi N1.

Milanović o Plenkoviću: On se pravi da ima anemiju, to je lažna dijagnoza da bi izbjegao služenje vojske. Sa mnom su u vojsku išli ljudi koji su jedva hodali


Komentari