KAOS U BIH: Uhićeno pet članova biračkog odbora. O svemu se oglasilo tužiteljstvo

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Općinsko izborno povjerenstvo /OIP/ Novi Grad smijenilo je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti i nije počelo glasanje. Također, pet osoba iz ovog biračkog odbora lišeno je slobode zbog sumnje na kazneno djelo izborna prijevara, izjavio je glavni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor Mladen Mitrović, javlja SRNA.

“Članovi OIP-a su posjetili biračko mjesto u Hozićima i utvrđene su nepravilnosti, označeni glasački listići za sve razine vlasti. O svemu su obaviješteni SIP, policija i tužiteljstvo”, rekao je Srni predsjednik OIP-a Ljuban Knežević.

Također, osobe su lišene slobode.

Mitrović je kazao da su osobe lišene slobode zbog izbornih nepravilnosti po naredbi Okružnog javnog tužiteljstva u Prijedoru.



Dodao je da je u kontaktu s Tužiteljstvom BiH.

“Zajedno poduzimamo aktivnosti u vezi s istragom u ovom predmetu”, dodao je Mitrović.

Predsjednik OIP-a Knežević je pojasnio da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovi čega će biti donesena odluka hoće li početi izborni proces u Hozićima.

Knežević je naveo da birački odbor u Hozićima ima pet članova, te da je na izvodu iz redovnog biračkog popisa 527 birača.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u 7.00 sati.

 

Komentari