KAO DA NE POSTOJI NIŠTA DRUGO Ponovno jugozapadnjak i jugo, iznadprosječno toplo i kiša

“U ponedjeljak u istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Bit će iznadprosječno toplo s dnevnom temperaturom zraka od 22 do 25 °C.

Malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz povremeno više oblaka ponegdje pasti i malo kiše. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uz mjestimice umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše, uglavnom u obliku pljuskova, osobito prijepodne. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, uz obalu između 15 i 17 °C. Najviša dnevna od 17 do 20 °C, na moru između 20 i 23 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali lokalno može biti pljuskova, uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će slabo do umjereno jugo, a more malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 15 °C, uz obalu između 17 i 20 °C, a najviša dnevna većinom od 22 do 25 °C.



Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo, prema otvorenom moru ponegdje i jako.”

I u nastavku tjedna promjenjivo…

“U utorak u unutrašnjosti uglavnom suho i djelomice sunčano. U srijedu prolazno jače naoblačenje s kišom, a ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. U četvrtak razvedravanje, pa će prevladavati sunčano. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u srijedu sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz koje će osvježiti.

Na Jadranu u utorak većinom suho, pretežno sunčano i razmjerno toplo. U srijedu promjenjivo i nestabilno s kišom, mjestimice vjerojatno i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. U četvrtak ponovo pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u srijedu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari