Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a: Želim mijenjati svijet i to tako da znanošću i strukom utječem na političke procese

Izvor: N1

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac govorio je za N1 o svojoj kandidaturi i previranjima unutar stranke.

“Želim mijenjati svijet i to tako da znanošću i strukom utječem na političke procese. To čime sam se ja bavio je socijalna država, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, to su pitanja suvremene socijaldemokracije i društva u kojemu živimo”, rekao je Gotovac.

Istaknuo je da nije ničiji kandidat.

“Peđu Grbina znam, bio je moj student, držao sam mu predavanja. Razgovarao sam s Peđom o nekim temama, ali ne o ovome”, naglasio je.



Dodao je kako od “politike ne živi već u politiku želi donijeti ideje”.

Istaknuo je da želi biti osoba koja će nešto kreirati. Osvrnuo se na odluku predsjednika SDP-a Peđe Grbina o raspuštanju zagrebačkog SDP-a.

“To se mene tiče, ali to je neka politička prošlost u kojoj ja nisam sudjelovao. Tu odluku poštujem i prihvaćam i s tim posljedicama i krećem u politiku”, rekao je Gotovac.

Naveo je da, unatoč sve većoj popularnosti, platforma Možemo! nije konkurencija SDP-u.

“Možemo! nije problem socijaldemokratske partije ili socijaldemokracije uopće. Možemo! je naš partner na razini grada” rekao je.

“Ja sam nekada veslao s Ivanom Penavom, pijem kavu sa Zlatkom Hasanbegovićem, s različitim ljudima volim surađivati. Od svakog pametnog čovjeka možete nešto naučiti. Zamjenik Tomaševića je moj školski prijatelj. Ja od njih želim učiti”, zaključio je Gotovac objavio je N1.

Komentari