KAKO SDP-OVCI MISLE RIJEŠITI KRIZU Borzan: Uzet ćemo onima koji imaju i dati onima koji nemaju

Europska komisija predložila je instrument za oporavak europskog gospodarstva od koronakrize vrijedan 750 milijardi eura te Višegodišnji financijski okvir od 1100 milijardi eura. Europarlamentarka Biljana Borzan za Dnevnik N1 rekla je da se kriza ne smije lomiti preko leđa građana nego da se uključe oni koji u ovom trenutku imaju novaca.

Uvest će nove poreze, ali neće oporezivati građane – uvest će digitalne poreze, porez na robu slabije kvalitete iz trećih zemalja, porez na nečiste industrije…

Namaknut ćemo onima koji imaju i dati onima koji nemaju… Daje se onima koji su najviše oštećeni”, govori. Hrvatska će proći dobro, kaže, jer se smatra da je turizam jedna od najpogođenijih grana.

“Turizam je najveći dobitnik u ovoj raspodjeli novca. U Hrvatskoj najveći udio gospodarstva ovisi o turizmu, samim time ćemo dobiti više. Veliki dio daje se u kohezijska sredstva, veliki dio novca daje se i u poljoprivredu. Dvije trećine novca daje se za bespovratne potpore, a jedna trećina za zajmove – zajam moraš vratiti, bespovratna pottpora je ipak konkretnija pomoć”, rekla je Borzan.



Ističe kako je kriza promijenila način razmišljanja, svi su svjesni da se novac mora namaknuti i jasno je da će se tražiti od onih koji imaju.

“Biti članica Europske unije u ovakvim je trenucima iznimno pozitivno. To će ojačati Europsku uniju”, zaključila je za N1.

Komentari