Kako Rusi tumače ukrajinski otpor: Ne ratujemo protiv ljudi, nego protiv mutanata iz američkih biolaboratorija!

Foto: Facebook

Neki od najviših ruskih dužnosnika ponudili su svom narodu nadrealno tumačenje grčevitog ukrajinskog otpora okupaciji i slabog napretka svojih snaga na tamošnjim bojištima: brojni ukrajinski vojnici su, tvrde, zapravo mutanti stvoreni eksperimentima u američkim biolaboratorijima, piše Slobodna Dalmacija.

Tu su tvrdnju javno iznijela dva ruska parlamentarna dužnosnika koji vode povjerenstvo za istraživanje misterioznih “biolaboratorija” u Ukrajini.

Teza o postojanju stranih biolaboratorija u ukrajinskim gradovima bila je jedna od ključnih propagandističkih laži kojima je Kremlj na samom početku invazije pravdao svoju potrebu za intervencijom u susjednoj zemlji. Iako nikada nisu predočili dokaze da su pronašli ijedan navodni biolaboratorij na okupiranim područjima, sada navodno imaju spektakularna saznanja o posljedicama njihova djelovanja.

Kako je izvijestio je ruski Kommersant, potpredsjednik ruskog Vijeća Federacije Konstantin Kosačev i zamjenica predsjednika državne Dume Irina Jarovaja objjavili su novinarima bombastične nalaze iz svoje “istrage”, čiji će opšrniji sadržaj iznijeti u subotu. Testiranje krvi ukrajinskih ratnih zarobljenika, utvrdili su, otkrilo je “niz bolesti” koje sugeriraju da su na njima provođeni “tajni eksperimenti u vojne svrhe” i da je riječ o dehumaniziranim ljudskim strojevima.



“Sad jasno vidimo: okrutnost i barbarstvo koje krasi ukrajinsko vojno osoblje, zločini koje čine protiv civilnog stanovništva i monstruozni zločini koje čine protiv ratnih zarobljenika zaokružuju dojam da je kreiran sustav proizvodnje okrutnih strojeva za ubijanje, koji je u Ukrajinu implementiran pod upravom Sjedinjenih Država”, izjavila je zastupnica Irina Jarovaja predstavnicima ruske javnosti.

To, po njoj, potvrđuju i “‘lijekovi za poboljšanje performansi’ koji se ukrajinskoj vojsci redovito daju kako bi im potpuno neutralizirali posljednje tragove ljudske svijesti i pretvorili ih u najokrutnija i najsmrtonosnija čudovišta”, ustvrdila je dužnosnica ruske Dume.

Rusi su u svom tumačenju da u Ukrajini ruske snage zapravo ratuju s mutantima, a ne s ljudskim bićima, spomenuli jedino navodnu visoku prisutnost antitijela na hepatitis A u krvi zatočenih Ukrajinaca. To je, po njima, jasan dokaz projekta američkih biolaboratorija u Ukrajini, a zaključak su potvrdili i podatkom da je bivši ministar zdravlja Ukrajine bio dvojni ukrajinsko-američki državljanin koji je svojedobno radio na nabavi lijekova za liječenje hepatitisa.

Sugerirali su i da su ptičja i svinjska gripa, korona virus, majmunske boginje i razne druge zaraze sve također listom stvorene u američkim biolaboratorijima te da iz Washingtona programiranim izazivanjem epidemija stvaraju nepredviđene situacije u različitim regijama svijeta.

 

Komentari