Kako je supruga glavnog inspektora bez natječaja dobila posao direktorice u državnoj firmi?!

Nakon što je za vikend glavni državni inspektor Andrija Mikulić svojim potezima uznemirio ugostitelje, i nakon što se javnost prisjetila njegove karijere i problema s ispunjavanjem imovinske kartice, na društvenim mrežama pojavio se status o njegovoj supruzi koji je uskoro postao viralan.

U njemu je postavljeno pitanje Vladi RH o regularnosti zapošljavanja Renate Mikulić, supruge Andrije Mikulića, jer je posao dobila iako, tvrdio je autor Facebook objave, nije imala dovoljno radnog iskustva. U objavi se još navodi da je gospođa Mikulić zaposlena na mjesto direktorice općih poslova u Hrvatskim željeznicama na plaću od oko 18 tisuća kuna neto.

Za mjesto direktorice nisu tražili iskustvo u rukovodstvu

Renata Mikulić od 2016. doista radi kao direktorica Upravnog područja Zajedničkih službi Pružnih građevina.



Gospođa Mikulić je zaposlena bez javnog natječaja, što im je, kažu iz Pružnih građevina, i inače praksa jer ih pravila ne obvezuju na raspisivanje.

“Pružne građevine d.o.o. samostalno odlučuju o zapošljavanju radnika sukladno potrebama. U ovom konkretnom slučaju postojala je potreba za popunjavanjem radnog mjesta direktora obzirom na povećan opseg poslova”, stoji u odgovoru.

U nastavku kažu kako im, prema sistematizaciji, za radno mjesto direktorice nije trebalo ranije iskustvo na rukovodećim položajima. Propisan je, tvrde, bio samo običan radni staž, a taj je kriterij gospođa Mikulić zadovoljavala.

“Gospođa Renata Mikulić je u potpunosti ispunjavala navedene uvjete te je osim stručne spreme, VSS-stručni specijalist odnosa s javnošću-marketinga i komunikacija, u trenutku zapošljavanja imala 18 godina radnog iskustva”, tvrde iz Pružnih građevina, piše Telegram.

Komentari