KAKO GRADONAČELNIK ‘DELA’ Gradi zgradu za stradale u potresu, a istovremeno prodaje gradske stanove

Goran Mehkek / CROPIX

“Više od dva mjeseca gotovo 800 građanki i građana, čiji su domovi stradali u potresu, privremeno živi u studentskom domu Cvjetno naselje. Istovremeno Grad Zagreb u svom nekretninskom portfelju broji 44 prazna i odmah useljiva stana, od ukupno njih 4886 kojima upravlja Grad”, piše Studentski radio na svojoj Facebook stranici.

Podsjetili su i na to kako je bez imalo srama Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukićević izjavila je da su na Cvjetno došli i oni građani čije su zgrade dobile zelenu naljepnicu.

“Za to vrijeme na službenim stranicama Grada Zagreba objavljen je natječaj za prodaju gradskih stanova. Na prodaju je stavljeno 10 stanova, od kojih su četiri prazna. Dok gradske stanove koriste zaslužni članovi njegove stranke ili se stavljaju na bubanj, Bandić za postradale građane najavljuje gradnju novih stanova u Podbrežju koji bi u najboljem slučaju bili gotovi tek za dvije godine. Čak i ako su gradski stanovi u lošem stanju, što je opet posljedica neodgovornog gospodarenja vlasništvom građana, svakome je jasno da je njihovo uređenje i stavljanje u funkciju isplativije i, što je važnije, brže nego gradnja novih. Ali u tom slučaju teže je namiriti kumove, što je ipak gradonačelnikov prioritet”, piše na Facebook stranici Strah od slobode.



Komentari