KAKO GOVORI ŽETONČIĆ Hrebak: Premijer uvažava male koalicijske partnere poput HSLS-a, za što mu skidam kapu

Screenshot

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak poručio je u utorak da je Mostov prijedlog izmjena Zakona o HGK demogoški i populistički te da nije Most natjerao vladajuće da idu u reformu HGK-a nego je ta tema sada došla na dnevni red, jer Most vladajuće ne može natjerati ni na što.

Usuglasili smo se i HSLS je zadovoljan stavom parlamentarne većine da će se obvezati Vlada da u idućih nekoliko mjeseci ide u sistemske promjene i reforme Komore, koja još funkcionira prema zakonu iz 1991. godine, od kada su se mnoge okolnosti promijenile, izjavio je Hrebak novinarima u Saboru uoči sastanka parlamentarne većine.

HSLS i Reformisti doprinijet će da se ide prema postupnom ukidanju obvezne članarine i približavanju HGK tržištu, što traže građani i privatni sektor. Treba nam sustavni pristup rješavanju problema neefikasnosti HGK koji traje već 30 godina, rekao je.

Komentirajući Mostov prijedlog izmjena Zakona o HGK, Hrebak se složio s premijerom Andrejem Plekovićem da je demagoški i populistički jer, kaže, nije mu jasno kako se u jedan dan može napraviti promjena u HGK-u.



Odbacio je tvrdnje iz Mosta da su oni natjerali vladajuće na promjenu Zakona o HGK-u, ustvrdivši kako je to pitanje pokrenula politička situacija. Most nas ne može natjerati ni na što, mi smo vladajuća većina, dobili smo povjerenje građana i mi smo ti koji trebamo provoditi politike, poručio je.

HSLS je stabilan partner u vladajućoj većini i sigurno je nećemo ugrožavati jer su Hrvatskoj sada nužni stabilnost i potpora, istaknuo je Hrebak.

On, kaže, jamči da će se većina od 76 održati do kraja mandata jer premijer uvažava i male koalicijske partnere poput HSLS-a, za što mu skida kapu.

Osvrćući se na izlazak oporbe iz sabornice i rušenje kvoruma ocijenio ga je “perfidnim i sumrakom demokracije”. Oporba je izmislila situaciju zbog koje bi rušila kvorum, čovjek se borio za život i to mi je ispod razine političkog dostojanstva, kazao je.

Izgleda da se HDZ dogovorio s partnerima. Hrebak kaže da će Vlada napraviti novi zakon o HGK

Komentari