Kadirov: Današnji Putinov apel doveo je kijevsku elitu i cijeli NATO u bezizlaznu situaciju

Foto: Twitter

 

Vođa Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se na Telegramu, navodeći da potpuno podržava akcije koje je odlučio poduzeti ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Današnji apel vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina Rusima doveo je kijevsku elitu i cijeli NATO u bezizlaznu situaciju. Šef države pokrenuo je velike akcije za zaštitu integriteta Rusije. To su neophodne, važne i, između ostalog, preventivne mjere”, napisao je.

Dodao je da rat protiv Rusije traje godinama, iako je dosad bio skriven. Navodi da je NATO planirao razmjestiti projketile i postrojbe blizu ruske granice. “Savez nije ni krio želju da uništi Rusiju.”



Kadirov navodi da je Zapad zajednički pokušava poraziti Rusiju i to tako da šalje Ukrajini oružje i opremu. “Scenarij je bolno poznat čečenskom narodu. Na isti način je ovaj Zapad planirao uništiti Rusiju preko naše republike. Vladimir Putin nije slučajno u svom govoru podsjetio na događaje kada su te iste zemlje poticale bande međunarodnih terorista na Kavkazu i unaprjeđivali NATO infrastrukturu blizu naših granica. Nisu uspjeli tada, a neće ni sada”, poručio je.

“Zato je vrlo važno završiti započetu specijalnu operaciju u Donbasu, inače bi drski neprijatelj mogao doći u našu zemlju, u naše gradove i sela, u naše domove. Kao što kaže naš predsjednik Vladimir Putin: “Ako je borba neizbježna, morate prvi udariti””, navodi Kadirov.

“U potpunosti podržavam odluku predsjednika o djelomičnoj mobilizaciji pričuvnika. Mi smo u Čečenskoj Republici aktivno sudjelovali u tom procesu od prvog dana, ali sada imamo i nalog šefa države i mi ćemo ga ispuniti 100 posto!”, dodao je.

 

Komentari