KAD OVO ČUJE, DOĐE MU DA SE ISTI ČAS SPAKIRA! Zašto hrvatska vlast ne štiti one najugroženije

pixsell

Vedran Jerković, političar i bivši sportaš, na svom Facebook profilu se osvrnuo na nemilost hrvatskog sustava s kojim muku muči već godinama. Riječ je o  odbijenom amandmanu na proračun o osobama s invaliditetom i tome mogu li si priuštiti sve što im je potrebno s 1500 kn mjesečno.

Ako je suditi po HDZ-ovoj tajnici Majdi Burić onda itekako jest.

 

Jerković u svom napisu na društvenim mrežava upozorava na “vrlo “empatični” odgovor državne tajnice Majde Burić kako je osobama s invaliditetom dovoljno 1500 kuna mjesečno”.



“Dostatno za što, uvažena državna tajnice? Za vašu frizuru i cipele možda je. Iskreno, nakon ovakvog odgovora mi dođe da se isti čas doma spakiramo, pravac Bregana i da se više nikada ne vratimo ovdje. U ovoj državi postoji samo jedna ozbiljno ugrožena manjina, a to su osobe s invaliditetom. Dok je odnos svih vlada u ovih tridesetak godina prema OSI doslovno sramotan. Ako je nešto temeljna funkcija jedne države, onda je to valjda briga i dostojanstven život o onima koji zbog objektivnih okolnosti to ne mogu sami. Vlada Republike Hrvatske, molim vas komentar na odgovor državne tajnice uz neki savjet kako OSI-om omogućiti sve što joj je potrebno mjesečno s 1500 kn. Hvala”, stoji u njegovoj objavi.

Komentari