Jutro hladno i maglovito uz moguću rosulju, popodne tmurno

Četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačan s maglom, mjestimice moguće i s rosuljom. Malo se sunca sredinom dana i poslijepodne može pojaviti u gorskim područjima. Temperatura zraka ujutro oko 0 °C, a danju će porasti do 3, 4 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz također tmurno i maglovito vrijeme. Ponegdje može biti rosulje, a ujutro uz “negativnu” temperaturu i mraza. Niski bi se oblačni sloj od sredine dana mogao u nekim predjelima stanjiti pa i raskinuti.

Magla ujutro i u gorju te u unutrašnjosti Istre, a moguća je i ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će četvrtak biti oblačniji od srijede. Vjetar uglavnom slab, samo će ponegdje u Gorskom kotaru zapuhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura danju između 12 i 15 °C na sjevernom Jadranu, u gorju od 2 do 6 °C, mjestimice moguće i malo viša. Ujutro treba računati na mraz u gorskim područjima.

Jutro hladno i u unutrašnjosti Dalmacije, a najviša dnevna temperatura kao i na obali i otocima srednjeg Jadrana – od 13 do 17 °C. Prevladavat će sunčano, ponegdje u Zagori s jutarnjom maglom. Vjetar slab te će more biti mirno ili malo valovito.



Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje bi ipak u drugom dijelu dana na otvorenom moru trebao zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 15 do 18 °C uz obilje sunca.”

I u petak bez veće promjene, pa…

“Oblaci, magla i mjestimična rosulja u kopnenom će području biti i sljedećih dana. U subotu će u porasti vjerojatnost za kišu u Lici i Gorskom kotaru, a u većinom oblačnu nedjelju i u ostalim predjelima. Pritom u drugom dijelu nedjelje uz sjeverac i zahladnjenje neće biti iznenađenje ako u višim područjima bude susnježice i snijega.

Na Jadranu u petak oblačnije na sjevernom dijelu, a u dane vikenda i drugdje, uz povremenu kišu. Zapuhat će u subotu jugo koje će jačati te u nedjelju okrenuti na jaku buru, najprije na sjevernom Jadranu.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari