Juričan uputio pismo školarcima: Žao mi je što ste morali čitati pismo gradonačelnika Bandića, uskoro nećete više morati

screenshot

Dario Juričan, redatelj i bivši kandidat za predsjednika, na svom je Facebook profilu objavio pismo djeci povodom početka školske godine, ali i kao odgovor na poruku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u kojoj im je zaželio puno uspjeha, radosti i smijeha. 

“Preživjeli ste drugačiji vid nastave i nikad dotad doživljene izazove i uspješno ste završili proteklu školsku godinu unatoč svim nedaćama s kojima je bila prožeta”, rekao im je Bandić.

Objavu Darija Juričana prenosimo u cijelosti:

“Draga djeco!
Sutra kreće vaš školski život.
Živite u iznimno zanimljivom vremenu, punom raznih izazova i nepredvidljivosti, čak i za odrasle, a kamoli ne za vas, male i velike školarce.
Vjerujem da ćete, uz vaše roditelje, prijatelje i nastavnike, uspjeti prebroditi nevolje koje su pred vama jer vi ste žilavi mladi ljudi!


Jako mi je žao što ste morali čitati pismo gradonačelnika Bandića, tog neukog čovjeka koji je još nedavno davao preporuke da se ruke peru pepelom i kojem se trenutno sudi za niz ozbiljnih kriminalnih djela. Ipak imam i jednu dobru vijest za sve vas: od kraja ove školske godine više nećete morati čitati pisma stričeka Bandića, jer on tada više neće biti gradonačelnik Zagreba.
Vrlo brzo ćete ga, srećom, potpuno zaboraviti, a tako i treba biti – on vam ne može biti nikakav uzor. Bit će doduše posla u čišćenju za njim, ali će nas barem sve biti malo manje sram čovjeka koji predstavlja naš grad.

A vi svoje glavice napunite znanjem, jer time će i naš grad postati ljepši i bolji.
Pazite na sebe i na svoje bližnje, na vaše djedove i bake.
Stoga, krenimo polako u novi školski dan, da bi sigurni došli daleko.

Želim vam uspješan početak nove školske godine!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”, piše u objavi.

 

Komentari