Juričan se ne žuri s filmom o Bandiću: Želim u njega staviti i Davora Bernardića

CROPIX

Milanu Bandiću, koji je već 17 godina gradonačelnik Grada Zagreba, čini se svi polako okreću leđa. Partneri iz HDZ-a ga se odriču zbog poraza Kolinde Grabar-Kitarović, i govore i da je vrijeme za nekoga mlađeg. Osipa mu se klub u Saboru, zbog slučaja Srebrnjak protiv njega se okrenula i Crkva, odnosno Glas Koncila.

Ispred sudnice su ga u srijedu čekali prosvjednici koji su vikali da je kriv i donijeli mu darove za zatvor, u slučaju da ga proglase krivim – sapun, četkicu za zube, toalet papir i ručnik.

U sudnici je u srijedu bio i Dario Juričan, koji je za RTL govorio o Milanu Bandiću i njegovoj vladavini u Zagrebu. Odgovorio je zašto redovito dolazi na suđenja Bandiću i njegovim suradnicima.

“Ja sam redovna životinjica na svim tim procesima. Tamo se vodi puno tih procesa u kojima su involvirani svi Bandićevi suradnici”, kazao je Juričan.



Na pitanje kako to izgleda, pa dobro ne iz prvog, ali iz zadnjeg reda, odgovara:

“To je beskonačno dosadno. Postane zanimljivo kada su jaki svjedoci, a onda oni gube pamćenje i naknadno dobiju pamćenje. Danas nije bilo nešto zanimljivo”, rekao je.

A, nakon spektakularnog uhićenja – zapravo smo svjedočili ničemu. Za štandove Bandić nije kriv, za Pripuza nema štete, na kraju se slučaj protiv Bandića svodi na vožnju na kolinje službenim autom…

“Bernardić – kralj političkog nečinjenja”

“Ja sam sada čuo njegove odvjetnike. Ovi divni odvjetnici brane samo nevine ljude. Meni je jasno da je i Bandić nevin. U svim tim procesima dokazni materijali su dosta jaki. Ima tu hrpe svega. Da nema tog procesa, ne bismo nikad saznali da ima tri tajna stana”, podsjetio je

O aferi “Štandovi” kaže:

“Mi smo to otkrili davno. Htio sam da to sve ide u filmu, ali kada je krenula kampanja, odlučili smo to ‘rokati'”, poručio je.

Krešimir Macan nedavno je na RTL-u rekao da je Bandiću upravo Juričan ”nacrtao metu na leđa”. Nekoliko mjeseci poslije – svi su protiv njega…

“Ja sam bio samo malo uporniji nego drugi. Ja sam ga ‘rokao’ od prvog do zadnjeg dana. Htio sam građanima pokazati da je problem vrlo konkretan”, govori Dario Juričan.

Na pitanje prati li i patnje Ivice Todorića, Juričan kaže:

“O da, tog patnika! Vidim da drži presice pa ga koji dan kasnije vidim kako vozi Mercedes”, kazao je.

O tome što će se dogoditi s Milanom Bandićem, jasan je:

“Moja procjena je da neće dobiti više od pet godina zatvora. Čini mi se da bi mogao dobiti oko tri godine. To će dosta dugo trajati, ali materijalni dokazi su dosta jaki”, kaže.

Avantura na predsjedničkim izborima donijela mu je 88.000 glasova, 34.000 samo u Zagrebu. Na račun tog broja otišao je i pred Holding tražiti dio plijena.

“Ja sam javno rekao: čemu ti izbori ako nema plijena?”, jasno će Juričan.

O daljnjim planovima kaže:

“S filmom o Bandiću se ne žurim. Želim u njega staviti i Davora Bernardića, on je politička niškorist, zagrebački štakor. Čekam parlamentarne izbore pa da vidim kako će završiti on, kralj političkog nečinjenja. Radi antikorupcijsku koaliciju, a prijatelj mu ima kućicu na Adventu i taj frendač je politički tajnik stranke Milana Bandića”, rekao je Dario Juričan u RTL Direktu.

Komentari