Juričan ovjerio svoja obećanja kod javnog bilježnika: uvest ću korupciju u Ustav

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednički kandidat Dario Juričan obećao je glasačima u petak da će sve što je izgovorio u kampanji izvršiti kada dođe na funkciju predsjednika Republike, a svoja je obećanja ovjerio kod javnog bilježnika.

“Ja, budući predsjednik RH Dario Juričan pri punoj svijesti i pameti obećajem da ću sve što sam izgovorio u kampanji i izvršiti kada dođem na funkciju Predsjednika, a kao prvo: uvest ću korupciju u Ustav”, stoji u Juričanovom obećanju ovjerenom kod javnog bilježnika.

Dalje navodi kako će uvesti osmi padež – koruptiv (kome, koliko), da će korupcija postati državna religija te kako će “Hrvatsku dati u koncesiju”.

“Na Pantovčak ću postaviti bistu rezača etiketa Milana Bandića, pomilovat ću Ivu Sanadera, Miroslava Kutlu, Zdravka Mamića i Ivicu Todorića, i radit ću za sebe. Ali i za Vas”, navodi se u obećanju predsjedničkog kandidata.



Na kraju je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za njega.

Sličan potez napravio je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov 2015. godine nakon parlamentarnih izbora, kada je kod javnog bilježnika ovjerio obećanje da neće koalirati ni s HDZ-om niti sa SDP-om. No, kasnije je ipak koalirao s HDZ-om i omogućio mu preuzimanje vlasti.

Komentari