Jozić: Grbin prodaje lažnu tezu i pokušava profitirati na aferi preprodaje plina

Foto: Damir Krajac/Cropix

Članica Predsjedništva HDZ-a i požeško-slavonska županije Antonija Jozić u subotu je odbacila tvrdnje predsjednika SDP-a Peđe Grbina da su za aferu preprodaje Ininog plina odgovorni Vlada i premijer, rekavši da Grbin pokušava prodati lažnu tezu i profitirati na slučaju.

“Umjesto da danas imamo oporbu koja bi trebala imati iste nacionalne interese kao i Vlada RH, pogotovo u ovom slučaju Ine, svjedočimo nastupima SDP-a i njenog predsjednika Peđe Grbina koji se u ovom slučaju postavlja kao profiter i hrvatskim građanima pokušava prodati tezu da je za slučaj Ina kriva Vlada RH i njen premijer Andrej Plenković”, rekla je Jozić u Požegi na konferenciji za novinare, reagirajući na Grbinove izjave izrečene danas u Požegi.

Za razliku od SDP-ovih vremena, dodala je Jozić, danas su u Hrvatskoj institucije, koje se bave takvim stvarima, neovisne, nepristrane i slobodne u svome radu “i zasigurno ne štite nikoga po bilo kakvoj liniji”.

Članica Predsjedništva HDZ-a i požeško-slavonska županije podsjetila je da su slučaj preprodaje plina pomogle otkriti hrvatske institucije, odnosno Ured za sprječavanje pranja novca.



“To dovoljno govori o našoj snažnoj odvažnosti i odlučnosti u  borbi protiv korupcije. Isto tako, i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade postavio se odlučno i odvažno – tražio je odgovornost Uprave Ine, ne samo s hrvatske već i s mađarske strane”, naglasila je Jozić.

SDP je prozvala da uporno pokušava plašiti hrvatske građane, navevši da je ta stranka u vrijeme covid krize zazivala 400 tisuća nezaposlenih, a za vrijeme krize Agrokora i brodogradilišta zazivala kaos – “što se u konačnici nije dogodilo”. S današnje konferencije za novinare u Požegi SDP-ovci su plašili umirovljenike i govorili da se novac od Ine mogao utrošiti za dodatke umirovljenicima, rekla je Jozić.

“Podsjetit ću javnost i predsjednika SDP-a da je Vlada zastavila ovu situaciju, da je krađa spriječena, novac uplaćen u hrvatski proračun, a sljedeći tjedan, kao što je Vlada najavila, bit će predstavljene sveobuhvatne mjere pomoći – ne samo umirovljenicima, već i građanima, školama, vrtićima, institucijama i poduzetnicima – pomoći uslijed rasta cijene energenata”, naglasila je.

Pozvavši se ne riječi premijera i predsjednika HDZ-a Plenkovića, o 2022. kao “godini isporuke”, Jozić je podsjetila na izgradnju Pelješkog mosta, istaknula stopu rasta od 7,7 posto, a dodala je i da će iduće godine Hrvatska ući u schengensko i euro područje.

“Mogu samo poručiti da će Vlada RH nastaviti odlučno i odvažno boriti se sa svim izazovima današnjice, pa i s ovim izazovom Ine i sa svim onim što je iza nas, a sve u interesu hrvatski građana”, zaključila je.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u subotu je u Požegi rekao da Plenkovićeva Vlada ne može spriječiti krađe, kao ni omogućiti da se novac iz proračuna upotrijebi za osiguranje boljeg života građana te zaključio da Hrvatskoj neće biti bolje sve dok Vlada, koju je nazvao korumpiranom, ne bude promijenjena.

Komentari