Josipa Rimc i ostali iz afere ‘vjetroelektrane’ ostaju u istražnom zatvoru

Ronald Gorsic / CROPIX

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je da Josipa Rimac, Ružica Njavro, Nataša Turbić i ostali iz afere ‘Vjetroelektrane’ ostaju u istražnom zatvoru.

Odbili su žalbu DORH-a da se mjera odredi ne samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Iz zatvora izlazi samo Marinko Tokmakčija, no još se čeka službeno objavljivanje te odluke.

Vinko Gulišija, odvjetnik Josipe Rimac izjavio je kako se još mora ispitati 20 svjedoka.

Za deset dana bit će i mjesec dana otkako su u istražnom zatvoru.



Opsežna istraga

USKOK je nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala – PNUSKOK u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije – HERA, Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Manda, prenosi RTL.

Komentari