Josipa Rimac prijetila šefovima HEP-a da joj zaposle sestru: Opet me zajeb….. Krvi ću ti se napit…

Zbog sumnji da su sredili posao sestri Josipe Rimac, bivše HDZ-ove državne tajnice u Ministarstvu uprave, do sada su se već dvojica čelnih ljudi Hrvatske elektroprivrede (HEP) našla pod istragom.

Osumnjičen član Uprave HEP-a Saša Dujmić (HNS), a sada se na tom popisu zbog sumnjivih kontakata s Josipom Rimac našao i Nikola Šulentić, direktor HEP-Operator distribucijskog sustava (ODS).

Njih je, kako tvrde istražitelji, bivša državna tajnica uplela u svoju korupcijsku hobotnicu jer je željela na svaki način svojoj sestri Biserki Vujić osigurati posao i to baš unutar HEP-ovog sustava. Da je urgirala za nju još početkom prosinca 2018., USKOK je doznao nakon što joj je pretražio mobitel.

U njemu su pronađene poruke stare i po nekoliko godina. Među njima su, kako navodi USKOK u rješenju o proširenju istrage, i one što ih je Josipa Rimac slala Šulentiću u prosincu 2018. godine.

Najprije mu je, kako se navodi među dokazima, 3. prosinca 2018. poslala poruku s fotografijom dopisa koji je njezina sestra dobila iz Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima HEP ODS-a. Tim dopisom obavijestili su Biserku Vujić da su za radno mjesto referenta u Odjelu za odnose s korisnicima izabrani drugi kandidati.

‘Opet me zajeb…”

“Šta ćemo”, pitala je porukom Josipa Rimac Šulentića koji joj je, bilježe istražitelji, odgovorio: “Ide novo. Ovaj tjedan”.

USKOK tvrdi da su nakon toga nastavili komunicirati o potencijalnom radnom mjestu za sestru Josipe Rimac. Nju je zanimalo i koje radno mjesto i koji koeficijent će se nuditi na tom novom natječaju.

Pronađena je i poruka koju je 14. prosinca 2018. poslala Šulentiću. “Opet me zaje……. Pratim koliko natječaja puštate svaki dan”, navodno je napisala Josipa Rimac. Izvjesno je da je bila bijesna jer joj sestra još nije dobila posao.

Šulentić joj je, kako stoji među dokazima, odgovorio da “sve ide po dogovoru”. I doista, pronađena je i poruka u kojoj joj 19. prosinca javlja da su “dobili suglasnost” i da je “Šibenik na potezu”.

Međutim, desetak dana kasnije, ponovno bijesna Josipa Rimac šalje Šulentiću novu prostu poruku: “Opet ste me zaje…. Neću vam dati mira. Krvi ću se napit…. Imam i ja konja za utrku”. Šulentić joj, navodi dalje USKOK, odgovara da je “sve odobreno”, piše Telegram.

USKOK tvrdi da je u tom periodu HEP-ODS Elektra Šibenik doista imao natječaj za referenta u Odjelu s korisnicima. Radilo se o radnom mjestu koje je bilo otvoreno na određeno vrijeme – na 12 mjeseci. Uz Biserku Vujić javilo se još 12 kandidata. Iako je imala pitanja, sestra Josipe Rimac nije na pismenom testiranju ostvarila maksimalan broj bodova, no ipak je, nakon usmenog razgovora, upravo ona 3. ožujka 2019. dobila posao u Elektri Šibenik.

Komentari