JOSIPA RIMAC ISPITANA U USKOK-U Odvjetnik: Na pitanja nije odgovarala, ali ne iz tehničkih razloga već zbog umora

Cropix

Odvjetnik Josipe Rimac, Vinko Gulišija u večernjim je satima u petak potvrdio da je njegova klijentica ispitana u prostorijama USKOK-a.

“Tereti je se za kaznena djela trgovine utjecajem i davanje mita. Iscrpno je iznijela obranu”, rekao je Gulišija. “Na pitanja nije odgovarala, ali ne iz tehničkih razloga već zbog umora. Htjeli smo ovo što prije završiti, ali je praktički odgovorila na sve i objasnila je sve što joj se stavlja na teret.”

Odvjetnik je rekao da je iznošenje obrane trajalo 45 minuta. Rimac će biti prebačena u pritvor, a u subotu bi trebala izaći pred suca istrage. “Nije mi decidirano to rečeno, ali je kod ovakvih predmeta za pretpostaviti da će joj biti predložen istražni zatvor”, pojasnio je.

Gulišija je potom rekao kako je Rimac reagirala na uhićenje. “Apsolutno je bila iznenađena. Ja isto ne vidim da je ona počinila bilo kakvo kazneno djelo, međutim o tome ćemo nešto kasnije. Idemo dalje u borbu”, rekao je.

Nadalje, Gulišija je rekao da ne može komentirati priopćenje tvrtke C.E.M.P. koja je u petak ustvrdila da su ju Hrvatske šume “ucijenile za šest milijuna kuna”. “Rado bi komentirao, ali ne smijem”, rekao je, piše Jutarnji list.

Rimac, bivša državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica, uhićena je u sklopu istrage oko vjetroelektrana kod Knina zbog sumnje da je zloupotrijebila ovlasti i trgovala utjecajem.

DETALJI AKCIJE UHIĆENJA Otkriveno za što USKOK sumnjiči Rimac. Dovedena je na ispitivanje

 

Komentari