Josip Ćelić nije kriv za brzu vožnju jer je bio na službenom zadatku

Bozo Radic / CROPIX

Bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić, oslobođen je optužbe za prebrzu vožnju jer je sud zaključio da je bio na službenom zadatku i da nije ugrožavao druge sudionike u prometu, piše u subotu Jutarnji list.

Ćelić koji je bio snimljen u prekršaju 12. ožujka kako vozi brzinom većom od dopuštene u naseljenom mjestu, pravomoćno je oslobođen na Prekršajnom sudu u Zadru jer je ustanovljeno da u vrijeme kad je vozio tom brzinom, i kad ga je presretač ‘skinuo’, bio na službenom zadatku, navodi dnevnik.

U postupku na zadarskom prekršajnom sudu, sutkinja je imala i uvid u to zbog čega je tog dana Ćelić bio na zadatku, međutim, s tog dijela rasprave je bila isključena javnost jer bi se time ugrozila tajna istraga policije u koju je sa svojim saznanjima bio uključen i Ćelić.

Sutkinja je prihvatila taj argument i utvrđeno je kako se ni u kojem slučaju nije radilo ni o kakvoj obijesnoj vožnji tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije, već je on naprosto žurio zbog potreba službe.



Zakon o sigurnosti prometa na cestama ‘i pokriva’ takve situacije, a pogotovo što Ćelić svojom vožnjom, iako je bila veća od dopuštenog ograničenja u naseljenom mjestu (iako u tom mjestu nema stanovnika) nije ugrožavao druge sudionike u prometu te nije s namjerom da ikoga ugrozi vozio više nego što je dozvoljeno.

U međuvremenu, Uskok je objavio da je protiv dvojice bivših zapovjednika zadarske postaje prometne policije, koji su taj predmet držali u ladici, pokrenuo istragu zbog zloupotrebe položaja.

Ćeliću se htjelo imputirati da je on svojim utjecajem kao zamjenik ravnatelja pokušavao stornirati prekršajni postupak. No, internom kontrolom MUP-a to se nije utvrdilo, ali su zato pokrenuti postupci i protiv policajaca koji su predmet držali u ladici, ali i onih koji su snimku presretača dostavili medijima, donosi Jutarnji list.

Komentari