Josić: Često se pitam je li domovina onakva kakvu smo ju sanjali

N1

Predsjednik Savjeta za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić je uoči početka komemoracije povodom 28. obljetnice sloma obrane Vukovara, u krugu vukovarske bolnice izjavio da se pri dolasku na to mjesto sjeti svih onih koji su dali živote da bi mi danas živjeli u slobodnoj domovini.

“Često se pitam da li je domovina onakva kakvu smo mi sanjali. Mislim da nije, mislim da ima još puno toga što treba popraviti. Na nama živima je da pokušamo nešto promijeniti i da napravimo bolju i pravedniju Hrvatsku”, izjavio je.

Komentirao je i izjavu čelnika SDSS-a Milorada Pupovca koji je kazao da se jučer u Vukovar došao pokloniti i hrvatskim i srpskim žrtvama, ustvrdivši kako smatra da je Pupovčev dolazak u Vukovar pametan politički potez.

“Mislim da on relativizira, da pokušava izjednačiti agresora i žrtvu, iako, svatko tko dođe ovdje i pokloni se žrtvama zaslužio je poštovanje”, smatra Josić.



Kazao je i da se pitanje nestalih u Domovinskom ratu i Vukovaru ne može riješiti bez podataka iz Srbije i otvaranja vojnih arhiva.

“Diplomacija bi morala radit svoj posao, može se vršiti pritisak, do nekih informacija se može doći, da li će biti rezultata, vidjet ćemo”, izjavio je.

Komentari