´Još uvijek postoje suosjećajne i iskrene osobe´: Poruka koja tješi u područjima zahvaćenim potresima

Facebook

Podrhtavanje tla koje ne prestaje već tjednima uznemirila su cijelu Hrvatsku, a posebno ljude na području Petrinje, Gline, Siska i okolnih sela gdje su izgubljeni životi, a mnoge obitelji ostale bez krova nad glavom.

Zahvaljujući ljudima velika srca stanovnici mjesta pogođenih potresima svakodnevno primaju humanitarnu pomoć – od hrane, preko higijenskih potrepština do utješnih riječi. Da su utješne poruke uistinu važne u ovim teškim vremenima, potvrdila je i Dijana Mesar iz Gline.

Ona je još 3.1. 2021. godine na svojem Facebooku podijelila ovu divnu poruku:

Dragi čovječe,
Veliki ili mali,
mlad ili star,
znam da ti je teško,
želiš pognuti glavu,
i plakati,
no stani i ne brini,
ja sam uz tebe,
čuvam te,
grlim te,
ljubim te,
šapćem ti nježno –
sve će biti u redu.
Tvoj anđeo čuvar



Gospođa Dijana našla je poruku u kutiji s pomoći iz Vrsara koja je izazvala suze radosnice.

Priznala je da joj se njezin anđeo čuvar još uvijek nije javio, ali da poruku stalno ima uza sebe te da joj pruža utjehu u ovim teškim vremenima. Štoviše, moli autora poruke da joj se javi kako bi i direktno mogla zahvaliti na pomoći i podršci.

Ovo mi je dalo snagu kojom mogu proživjeti dan, ali svaki put kad pročitam iznova me obliju suze, ali daje snagu da izdržimo, napisala na gospođa Dijana na Facebooku, a s njom su se složili i brojne osobe na društvenim mrežama.

“Jako lijepa poruka”, “Hvala bogu na ljudima velikog srca, “Stvarno te rasplače, ali od sreće jer još uvijek postoje drage, suosjećajne i iskrene osobe”, samo su neki od komentara na poruke ovoga nepoznatog anđela čuvara.

Svi oni koji žele i mogu pomoći ljudima na potresima zahvaćenim područjima to i dalje mogu učiniti preko Solidarne – naklade ljudska prava i solidarnost, prenosi Zadovoljna.hr 

Priključite se preko doniralice Zaklade SOLIDARNA, putem aplikacije KEKS Pay, putem PayPala ili uplatom na nenamjenski račun Zaklade SOLIDARNA za krizna stanja:

Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406
Svrha: SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ
Poziv na broj: 01-2021
SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22
Putem aplikacije KEKS Pay može se donirati i iz inozemstva, bez naknade! (aplikacija je na hrvatskom jeziku).

Komentari