Još tri vojnika pozitivna na drogu, Banožić: Svi kod kojih je pronađena droga završit će na stegovnom sudu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je da je još nekoliko vojnika bilo pozitivno na drogu te je komentirao samoubojstva. 

“Izvršili smo nadzore u petak i pronašli smo kod tri vojnika određenu supstancu u urinu, dakle zlouporaba droga”, rekao je nakon Užeg kabineta Vlade.

Dodao je kako su prije imali još četiri kod kojih je pronađena određena supstanca. “Pojačat ćemo nadzor, redovan i nenajavljivani kako bi se ta brojka svela na nulu. Svi kod kojih je pronađena droga u urinu, završit će na stegovnom sudu”.

Ukupno je testirano oko 30 osoba u vojarnama u Splitu, Pločama, Udbini, Delnicama, Vinkovcima, Velikoj Gorici, a testiranja će se nastaviti i dalje.



Očekuje od svih u sustavu HV-a zajednički angažman na suzbijanju zlouporabe droga kroz interakciju i komunikaciju. Najavio je donošenje paketa mjera u suradnji s načelnikom Glavnog stožer i zapovjednicima grana, kako bi se taj problem riješio.

Rekao je da Vojna policija i dalje provodi istragu u slučajevima nedavnih samoubojstava pripadnika HV-a, a nakon završetka izvijestit će javnost. “Moramo sve ispitati, a očekujem da se pojača interakcija izmedu zapovjednika i vojnika i da se pošalje poruka da ne postoji nijedan životni problem koji se ne može riješiti”.

Dodao je kako se niti jedan slučaj nije dogodio za vrijeme službe te da treba intenzivirati psihološku pomoć.

Komentari