Još jedna smrt u prometu na opasnoj dionici kraj Zadra

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Teška prometna nesreća dogodila se u poslijepodnevnim satima u Turnju kod Biograda na Moru gdje je u naletu automobila poginuo motociklist. – Čuo sam jak udarac i izletio na cestu i vidio motociklista da leži na cesti.

Pokušao sam ga reanimirati, ali bezuspješno – rekao nam je Šime Deković iz Turnja. Prema prvim informacijama s terena automobil oduzeo prednost motociklistu. Inače, ovo je jedan od najopasnijih dijelova Jadranske magistrale gdje se razvijaju ogromne brzine.

“Unatoč velikim brzinama koje se razvijaju na tom dijelu, nigdje nema kontrole policije niti kamera. – U Turnju je najopasnija magistrala zbog brzina i jer općina i policija nikako ne stavljaju kamere. Nema ni znaka ograničenja. Kažu da im je skupo. Tu je poginulo 20 ljudi. Meni je sestra izgubila život na magistrali”, rekao je jedan Turanjac.


Zadarska policija

“Danas u 17.05 sati zaprimljena je dojava da je na cesti D-8, u Turnju došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo osobno vozilo i motocikl. U nesreći je na mjestu događaja smrtno stradala jedna osoba dok su dvije osobe kolima HMP prevezene u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, na navedenoj dionici ceste D-8 od 17.05 sati promet je u obustavljen te se odvija alternativnim pravcem Sv. Petar -Raštane Donje-Sikovo-Sv.Filip i Jakov”, istakla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin, piše Večernji list.

 


Komentari