Johnson pozvao Trumpa da se ne miješa u Britansku izbornu kampanju

BBC

Američki predsjednik Donald Trump i britanski premijer Boris Johnson razgovarali su u utorak navečer o NATO-u, trgovini i sigurnosti, a Johnson je pozvao Trumpa da se ne miješa u izbornu kampanju u Velikoj Britaniji u kojoj ne uživa popularnost.

“Uživao sam sinoć na sastanku s premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Johnsonom u Downing Streetu 10. Razgovarali smo o brojnim temama, o NATO-u i trgovini”, tvitao je Trump.

Velika Britanija izlazi na izbore 12. prosinca, a Johnson je pozvao Trumpa da se ne miješa u izbornu kampanju.

Britanski mediji smatraju da Johnson izbjegava biti viđen s Trumpom zbog njegove nepopularnosti u Britaniji.Na pitanje zašto se izbjegava fotografirati s Trumpom, Johnson je odgovorio da će kasnije sa svim čelnicima NATO-a biti na zajedničkoj fotografiji.

“Imali smo vrlo dobar sastanak, razgovarali smo o budućnosti NATO-a, situaciji u Siriji i brojnim drugim sigurnosnim pitanjima”, rekao je Johnson novinarima u srijedu.

Domaćin samita čelnika NATO-a također se susreo s liderima Njemačke, Francuske i Turske u utorak s kojima je razgovarao o Siriji. Johnson vjeruje da je za vojni savez predvođen SAD-om važno držati se zajedno.

Komentari