Jesu li se Plenković i Milanović konačno dogovorili oko izbora predsjednika Vrhovnog suda?

Prema neslužbenim informacijama HDZ je pristao na Milanovićevog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, a saborski Odbor za pravosuđe mogao bi se sastati već sljedeći tjedan.

Prema neimenovanom izvoru predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, postigli su sporazum oko izbora predsjednika Vrhovnog suda, javlja Jutarnji list.

Saborski Odbor za pravosuđe mogao bi se sastati već sljedeći tjedan te saslušati petero kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, a najkasnije tjedan poslije.

Dogovoreni kandidat tako je Radovan Dobronić kojeg zagovara predsjednik Milanović.



Političke tenzije “Zadnji put kad je predsjednik predlagao Zlatu Đurđević, HDZ je otvoreno davao do znanja da ona neće proći, a ovaj put takva retorika izostaje.

No, “političke tenzije takve su da je na relaciji predsjednik – premijer dovoljno nekoliko pogrešnih rečenica pa da se taj dogovor raspadne”, rekao je jučer jedan dobro upućeni izvor.

Predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić rekao je kako će u ponedjeljak kontaktirati HDZ-ovog Radislava Katičića te ga zamoliti da predloži neki termin za sjednicu.

Sjednica bi trebala biti potkraj sljedećeg tjedna ili početkom onoga tjedna iza, a Jakšić tvrdi kako zasad nema najava da će na sjednicu doći ostali saborski zastupnici.

Komentari