Jesmo li konačno i to dočekali: Tužiteljstvo se vjerojatno bavi slučajem Vruje

U uvali Vruja između Omiša i Makarske posljednjih se dana održava prosvjed pod geslom “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode”. Tamo je bilo odmaralište koje je privatno vlasništvo, no pojavili su se neki novi objekti koji su se na neki način legalizirali. Sada je priča dobila i svoj nastavak.

Prosvjednici dižu glas protiv splitskog poduzetnika Stipe Latkovića, poslovno povezanog s predsjednikom Zoranom Milanovićem, zbog, kako kažu, dvadesetogodišnje devastacije toga mjesta u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske.

Organizatori peticije izražavaju želju da se donese zakon kojim država ne bi smjela prodati svoje zemljište investitoru koji je na njemu bespravno gradio, a potpisana je i Peticija s potpisima 8000 građana za zaštitu uvale Vruja proslijeđena je u srijedu ministru državne imovine Darku Horvatu.

Dobili su jednu kaznenu prijavu, a nedavno je sazvan koordinacijski sastanak sa svim nadležnim tijelima zaduženim za upravljanje tom uvalom (Hrvatske šume, Ministarstva).



Zatražili su očitovanja i svu dokumentaciju. Očekuju zatraženo do kraja tjedna, a onda slijedi analiza i odluka o daljnjim eventualnim postupcima. Zasad, doznaje se, nije riječ o klasičnim izvidima već istraživanju kojim se želi zaštititi imovinski interes RH i provjeriti ima li i sumnje u kaznena djela, piše N1.

Komentari